veiligheid

Over veiligheid 

Veiligheid is in bijna alle werkomgevingen een onderwerp van almaar toenemend belang. Nadat dit in de procesindustrie al lang het geval was zien we dit nu ook in andere omgevingen en met name in de gezondheidszorg en de bouw. Het is echter onze ervaring, dat ook veiligheid net als zoveel andere zaken doorgaans in gescheiden (verbeter)programma’s vormgegeven wordt (zie ook…… ). Het is vaak niet echt verankerd in de strategie van de organisatie en dus een integraal onderdeel van de managementsystemen (Management Development, beoordelingssystemen etc). Daarom vinden wij het als Allign/IvO Nederland van groot belang om ook opleiding en training in deze aspecten onderdeel te laten uitmaken van onze Sustainable Total Excellence (STEP) programma’s. 

SHE leadership  

 

 

Kwaliteit - en veiligheid management systemen 

Het leren opzetten, beoordelen en reviewen van kwaliteit- en veiligheid management systemen. Het leren begrijpen van de (deel)systemen begrijpt, opdat je ze kan verbeteren en met het management deze systemen kan reviewen en aanscherpen.  

Gedrag en cultuurverandering

Praktisch inzicht geven in hoe een (veiligheidscultuur veranderd kan worden waarbij elementen van gedogen/leiderschap/meten van cultuur/gedragsafspraken opstellen en deel laten uitmaken van HR programma (tool ontwikkelen en uitleggen)

(Ontwikkeld als een drie daagse training voor de Hogere Veiligheids Kunde  opleiding)  

Ongevals/incident analyse  

Hoe onderzoek ik een voorval waarvan de uitkomt niet gewenst is (ongeval/incident/mislukking etc.)

Het leren analyseren van de feiten die bij een incident van belang zijn met verschillende methoden. Het leren maken van de juiste keuze van methode in relatie tot het type ongeval.

Het onderzoeksproces in de praktijk, waar moet ik op letten hoe moet het team samengesteld zijn etc.